UdensDuyn

Ondersteuning mantelzorg: omdat een adempauze rust geeft.

Mantelzorg verlenen aan een dierbare kan zeer intensief zijn. Ondersteuning in deze mantelzorg kan soms bevrijdend werken. Want valt u als mantelzorger (tijdelijk) uit, of wilt u zonder de mantelzorg toch kunnen genieten van een verdiende vakantie? Even een korte adempauze. Een moment van rust. Zorghotel Udens Duyn biedt die tijdelijke overname mantelzorg voor haar gasten. 

“Beste mensen van Udens Duyn,
Het is voor ons de laatste avond hier. Door de goede zorg zijn we weer wat opgeknapt. Heel veel dank voor alles. De dames van de zorg voor de fijne verzorging en het klaarstaan voor mijn man. Het lekkere eten en alles erom heen. We zijn dankbaar voor alles en iedereen. Zo nodig, weer tot ziens..” 

(recensie op erkendezorghotels.nl)

 

Tijdelijk overname mantelzorg, is dat iets voor ons?

De tijdelijke ondersteuning in de zorg voor een naaste, de zogenaamde respijtzorg, is goed voor iedereen. In een veranderende tijd, waarin we steeds meer op elkaar aangewezen zijn als het om continue zorg gaat, hebben we af en toe behoefte aan verlichting. En daar is een zorghotel erg geschikt voor. 

Door de aanwezigheid van professionele zorg en een team dat, waar nodig, dag en nacht voor u klaar staat, kan het zelfs een helende werking hebben. En niet alleen voor de mantelzorger, die tijdelijk ontlast wordt in zijn dagelijkse ondersteuning. Maar ook voor de gast, die in een nieuwe omgeving een gevoel van afleiding en nieuwe energie kan ervaren. Een mini mantelzorg vakantie eigenlijk!

 

Respijtzorg, waar moet ik rekening mee houden?

Respijtzorg helpt zoals gezegd om mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Maar hoe zit het met de financiering?

Respijtzorg is soms gratis, bijvoorbeeld omdat het vrijwilligerswerk is. Als er wel kosten aan verbonden zijn, kan de mantelzorger die mogelijk vergoed krijgen. Een interessant artikel hierover vindt u op deze site www.mezzo.nl maar ons team bij Udens Duyn geeft u graag advies op maat. Dan weten we zeker dat u de juiste ondersteuning mantelzorg geboden krijgt! 

Meer informatie over de vergoedingen bij Udens Duyn?
Bereken hier de kosten van uw verblijf bij Udens Duyn!

Meer zien van onze faciliteiten?
Bekijk hier onze faciliteiten.