UdensDuyn

Kosten zorghotel

Kosten zorghotel? Zo werkt het bij Udens Duyn.

Wat kost een zorghotel eigenlijk? We krijgen de vraag vaak. De kosten van een zorghotel hangen af van uw eigen situatie. Uw gezondheid, maar ook van uw  zorgverzekering. De tarieven kunnen sterk uiteenlopen. Een vergoeding voor het zorghotel is dan ook vaak maatwerk. We leggen u graag uit hoe dit werkt.   

“Lieve medewerkers van Hotel Udens Duyn. Hartelijk dank voor alle goede zorgen tijdens mijn verblijf hier. Door alle vriendelijkheid, hulp en zorgen voel ik me 100% zeker om thuis weer verder te revalideren. Zal zeker dit zorghotel aanbevelen. Bedankt.” 

(recensie op erkendezorghotels.nl

 

Vergoeding zorghotel, stap 1: hoeveel kost mijn verblijf? 

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten van verblijf in een zorghotel. Of dit wel of niet gebeurt hangt af van de zorgverzekeraar zelf. Een tegemoetkoming in de kosten is dus niet vanzelfsprekend. Ook de gekozen polis bepaalt of u in aanmerking komt voor een zorghotel vergoeding. 

Om te kijken of uw zorgverzekeraar uitgaven vergoedt klik dan hier om dit te bekijken.  

Wanneer u bij ons verblijft op basis van een indicatie voor eerstelijnsverblijf (ELV) verkregen via uw (huis-)arts worden de kosten vergoed vanuit uw basisverzekering. Voor meer informatie neemt u contact op met de hotelreceptie of uw zorgverzekeraar.

 

Kosten zorghotel, stap 2: hoeveel betaal ik voor mijn zorg? 

Ook in het zorghotel maakt u gebruik van zorg. En hieraan zijn, net als thuis, zorgkosten verbonden. Of deze in Udens Duyn vergoedt worden hangt af van uw zorgindicatie. 

Wanneer u thuis beschikt over een zorgindicatie dan neemt Udens Duyn contact op met uw zorgorganisatie, zodat wij de zorg tijdelijk kunnen overnemen. De prijs van de geleverde zorg wordt dan gedeclareerd bij het zorgkantoor (bij AWBZ-zorg) of bij de gemeente (WMO-zorg). Het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) bepaalt of u in aanmerking komt voor zorg via AWBZ. 

 

Vergoeding zorghotel na ziekenhuis verblijf 

Wanneer u na een ziekenhuisopname nog zorg nodig heeft kan Udens Duyn u hierbij helpen. De onkosten kunnen met een indicatie in veel gevallen worden vergoed. Let op, een eigen bijdrage kan gevraagd worden. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij adviseren u graag over de kosten zorghotel.

 

Tarieven Udens Duyn

Udens Duyn hanteert de volgende vaste tarieven voor uw verblijf in het zorghotel: 

Logies
€95,00 p.k.p.n. 

Logies en ontbijt
€107,50 p.k.p.n. (1 persoon)
€120,00 p.k.p.n. (2 personen) 

Arrangementen
Boekt u liever een volledig verzorgd arrangement? Bekijk dan hier onze speciale arrangementen met zorg.  

Meer informatie? 
De SNHZ, de stichting voor Nederlandse Herstellingsoorden en Zorghotels heeft ook nuttige informatie over de kosten zorghotel. Klik hier voor het artikel.