UdensDuyn

Partners

Zorghotel Udens Duyn startte in 2013 als een gezamenlijk initiatief tussen BrabantZorg, BrabantWonen, het Bernhoven ziekenhuis en Tolbrug Specialistische Revalidatie. De aanleiding voor deze bijzondere samenwerking is de komst van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden dat in dat jaar opende. 

Deze zorgpartners boden hiermee een nieuwe zorgformule waarbij herstel, gastvrijheid en persoonlijke aandacht onderscheidende waarden werden. En vandaag de dag nog steeds zijn. 

Voor mijn moeder kwam ontslag vanuit het ziekenhuis net te vroeg. Ze heeft vijf dagen in het zorghotel in Uden verbleven en is volgens haar zelf echt in de watten gelegd. Vriendelijke medewerkers en vooral lekker gegeten. Ze heeft aan haar verblijf nog een aantal leuke contacten overgehouden. Uiteindelijk hopen wij natuurlijk in de toekomst geen beroep te hoeven doen op een dergelijke instelling, maar als het nodig is, dan weer hier..” (recensie op Zorgkaart Nederland)

 

Tolbrug 

Revalidatieorganisatie Tolbrug biedt in Udens Duyn specialistische hulp aan mensen met een lichamelijke en/of cognitieve beperking. Deze beperkingen kunnen zijn opgetreden als gevolg van een beroerte, een spierziekte, MS, chronische pijn, amputatie of traumatologie. Onlangs is door zowel Tolbrug, Udens Duyn als Brabantzorg een intentieverklaring ondertekent waarin staat opgenomen dat de samenwerking op het gebied van bovenstaande revalidatie verder zal worden geïntensiveerd.

 

Udens Duyn: verhuurlocatie Zonnebloemauto regio Uden

Met ingang van 12 mei 2016 is Zorg- en Herstelhotel Udens Duyn verhuurlocatie van de Zonnebloemauto voor regio Uden. De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel en uitdagingen hebben met mobiliteit. De Zonnebloemauto biedt hierin oplossing; de auto is toegankelijk en biedt vervoer voor een betaalbare prijs. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben beperkingen. Door het initiatief - in samenwerking met Welzorg en stichting de Zonnebloem - kunnen mensen met een lichamelijke beperking in alle vrijheid op pad. De huurder bepaalt zelf wanneer en waar hij naartoe gaat. Vrijwilligers spelen hierin een belangrijke rol, daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid om familieleden of vrienden mee te nemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. 

 

Huren

De uitgifte van de Zonnebloemauto vindt plaats vanuit de hotelreceptie bij Udens Duyn aan de Annaboulevard 6 in Uden. De uitleen van deze auto wordt mede door vrijwilligers mogelijk gemaakt. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder een pas aanvragen via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto. De pas kost eenmalig 10 euro. Reserveringen dienen via de Zonnebloem gemaakt te worden, dit kan telefonisch (088-0016717) en via de eerder genoemde website. Een dag autohuur kost 40 euro, hierbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent. 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of verwijzen we u graag door naar de Zonnebloem. 

Meer weten over het zorghotel?
Bekijk hier meer informatie over Udens Duyn!

Zin om te boeken? 
Bekijk hier onze arrangementen!