UdensDuyn

Kosten en vergoeding

De diversiteit/complexiteit aan financieringsstromen zorgt altijd voor veel vragen over de kosten en eventuele vergoedingen.

Zorg met een gestelde indicatie wordt altijd vergoed (mits dat Brabantzorg een contract heeft met deze verzekeraar).
Evenals dat alle behandelingen (waaronder fysiotherapie) met een verwijzing van huisarts of specialist worden vergoed.

 

  • De verblijfskosten (overnachting, maaltijden, services etc.) worden ook volledig vergoed vanuit de basisverzekering in het geval van een GRZ (revalidatie).
  • Bij een gestelde ELV-indicatie (Eerstelijns verblijf) kan de cliënt binnen de organisatie Brabantzorg kiezen voor een verblijf bij Udens Duyn. In dat geval betaald de cliënt zelf een toelage voor de verblijfskosten vanwege de hotelvoorzieningen en de extra services. Deze toelage wordt dus niet door de zorgverzekeraar gedekt.
  • Bij een gestelde thuiszorgindicatie betaald de zorgverzekeraar mogelijk (een deel van) de verblijfskosten. Deze vergoeding komt dan voort uit een aanvullende polis zoals bij zorgverzekeraar VGZ en ONVZ.

 

Bij een gestelde thuiszorgindicatie kunnen onze medewerkers van de receptie of onze zorgbemiddelaars de zorgverzekering van de cliënt raadplegen en kijken of er aanspraak gemaakt kan worden op een vergoeding voor de verblijfskosten.